Top 5 kinderuitjes: dierentuinen in ons land

Staat de volgende kindervakantie weer op de agenda en ben je aan het neuzen naar een leuk uitje in eigen land? Soms op de rand van cliché, maar dierentuinen zijn een tijdloze gelegenheid om met je kind(eren) erop uit te gaan, in beweging te komen, dichter bij de natuur te staan en je kid(s) kennis op te laten doen!

Wij hebben een top 5 samengesteld van de meest geliefde, kindvriendelijke en educatieve dierentuinen in Nederland.

Nummer 5: De Apenheul

Apeldoorn heeft op het gebied van dierentuinen een pareltje te bieden, één van de meest opvallende diergerelateerde belevenissen in Nederland: de Apenheul. Loslopende aapjes zonder kwade intenties (let wel op je tasinhoud!). In de Apenheul is zo veel mogelijk rekening gehouden met de oorspronkelijke leefgebieden van de apen, die nagebootst zijn. Hier vindt je onder andere Madagaskar en het Amazonegebied, waar de aapjes zich helemaal in hun nopjes zijn.

Nummer 4: GaiaZOO

Limburg, de mooiste provincie van het land, beschikt ook over een zeer mooie dierentuin: GaiaZOO. In één dag kun je hier met je gezin “de hele wereld rond”. Wanneer je bij de Savanne bent, ervaar je dit bijzondere stuk van Afrika door oog in oog te komen met verschillende dieren, waaronder cheeta’s, gorilla’s en giraffen. Kindvriendelijk is dit park zeker met het unieke en gigantische DinoDome, het grootste dinosaurus speelpark van Europa!

Nummer 3: Burgers’ Zoo

In Arnhem vind je het grootste dierenpark van Nederland en daarmee ook één van de grootste van heel Europa: Burgers’ Zoo. Je vindt hier meer dan tienduizend dieren. Het park is ingedeeld in verschillende thema’s. Zo heb je in het thema Bush het gevoel dat je als het ware een wandeling door de jungle maakt. Er komen ook steeds meer dieren bij – onder andere zeedieren als de leermuisvissen, napoleonvissen en de bijzondere netmurenes!

Nummer 2: Artis

In het hartje van onze hoofdstad vind je talloze diersoorten die je samen met je kind(eren) kunt bewonderen. Het is een groot park met diverse kraampjes en momentjes waar je even iets lekkers kunt nuttigen en de bezichtigingen met elkaar bespreken! Uniek: Micropia. Hier kun je het “onzichtbare” leven ontdekken. Interessant en leerzaam.

Nummer 1: Blijdorp

Qua populariteit is er geen twijfel mogelijk: Diergaarde Blijdorp is het meest geliefde dierenpark van Nederland. Zeker eens de moeite waard. Veel interactiemogelijkheden voor kinderen en een glazen tunnel die je op reis brengt “in de oceaan”, bekijk haaien, roggen en andere waterwonderen van dichtbij.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door de Nationale Amusementsparken Pas
Profiteer van kortingen op diverse uitjes


13 november 2018

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


6 + 7 =