Online verzamelwinkels zijn een hype

Verzamelwinkels online

In de wereld van het online shoppen is het helemaal hot om je spullen uit China of Taiwan te bestellen. Door grote aanbieders zoals Alibaba is het mogelijk om via één website producten te shoppen van een verzameling van aanbieders. Het onder één dak brengen van meerdere shops in een website maakt dit aantrekkelijk voor de Nederlandse consument.

Goedkoop alternatief

Door het groot aanbieden van producten die aangeleverd worden door meerdere aanbieders is het mogelijk om een betere prijs te kunnen leveren. Als je direct bij deze grote webshops bestelt heeft dit als voordeel dat de prijs goed is. Bovendien weet je ook heus wel dat er gemiddeld 3 weken overheen gaat voordat het product afgeleverd is.

Vaak bestelt de Nederlandse consument dan ook alledaagse dingen. Denk hier bijvoorbeeld aan ondermode, drogisterij spullen, badkamer snuisterijen en ga zo maar door.

Resellers in Nederland

Het is ideaal voor resellers om groot in te kopen en zelf weer door te verkopen op de Nederlandse markt. Op deze manier is het aantrekkelijk voor consumenten om via Nederlandse resellers te bestellen.

Het voordeel is dat resellers direct groot inkopen via eenzelfde soort organisatie als de grote online shops. Hierbij kunnen zij een goede prijs hanteren en de kwaliteit hoog houden omdat zij weten waar dit in te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk je badkamerspulletjes zoals massage olie online bestellen voor een goede prijs bij een reseller waar je anders via een andere grote website uit China niet deze zekerheden hebt.

Een ander groot voordeel van deze resellers is dat de levering snel is en dat er voldoende garantie wordt gegeven. Dat laatste is moeilijk te overbruggen wanneer producten direct uit China worden besteld omdat de duur voor het terugsturen van het product vaak bijna net zo lang duurt als de garantietermijn zelf.

Risico’s?

Maar er zijn meer zaken om over na te denken wanneer je direct vanuit China besteld of via zo’n grote website als Alibaba. Hierbij krijg je een top 5 van risico’s waar je rekening mee moet houden.

  1. de lange levertijd is vaak net zo lang als de garantietermijn
  2. terugsturen van het product kost meer dan de aanschafprijs
  3. leveranciers zijn niet altijd responsief of behulpzaam
  4. product komt soms niet overeen met wat op het eerste oog is besteld
  5. er komen extra belasting kosten bij vanuit de douane

Het grootste risico dat je loopt is de naheffing van belasting op een besteld product dat via de douane in Nederland is gecheckt. Zeker bij het bij het bestellen van elektronica vanuit het buitenland zijn er heffingen die er nog bovenop komen. Hierop moet je voorbereid zijn mocht dit voorkomen. Het gebeurt dan ook alleen wanneer de douane de parcel ook daadwerkelijk checkt en dit doorgeeft aan de post of pakketdienst die de bestelling ophaalt bij de douane en bij de consument aflevert. Zij nemen deze naheffing op zich die zij weer naar de consument factureren.


8 juni 2018

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 + 2 =