Hoe maak je snel en makkelijk een armband

Armbanden kan je overal kopen. Maar wat is nou nog leuker om ze gewoon zelf te maken! En dat hoeft zeker niet veel te kosten tegenwoordig. Kralen en touw kan je in hobby zaken kopen of zelfs online op een van de vele kralen zaken. Ook makkelijk om je dan meteen te orienteren op verschillende soorten touw, kralen of bedels. Bijna alles wat je ook maar kan bedenken is tegenwoordig mogelijk. Maar als je nog geen ervaring hebt met armbanden maken en je het toch graag zou willen is hieronder een duidelijke beschrijving, hoe je stap voor stap je eigen armband kan maken. De armband die ik hieronder beschrijf noem in de swarovski armband.

Stap 1 – Het satijnen koord afknippen
Om te beginnen knippen we twee stukken satijn koord af, met een lengte van zeven centimeter. Let wel op de breedte van je pols, of je het koord niet langer moet afknippen. Steek daarna het satijn koord door het oog van de Swarovski kast. Hierdoor komen er twee gelijke delen. Herhaal daarna ook dezelfde stap voor het andere oog van de Swarovski kast.

Stap 2 – De armband passen
Voordat we verder gaan kijken we eerst of de armband groot genoeg is zodat hij goed om de pols past. Hou hierbij wel rekening dat er straks nog vijf centimeter eraf gaat. Deze ruimte hebben we nodig voor de veterklemmen, spitringen, en karabijnsluiting. Knip anders eventueel nog een stukje van het satijn koord af.

Stap 3 – de sluiting vastmaken
Leg vervolgens de uiteinde van het satijn moord in de veterklem. Dit kan (als je dat zal willen) nog met een drupje sieraden lijn ertussen. Buig nu met behulp van een platbektang een zijde van de veterklem over het satijn koord heen. Doe dit vervolgens ook bij de andere zijde.

Stap 4 – Splitring aan de veterklem bevestigen
Maak nu een splitring aan het oog van de veterklem vast. Die dit met behulp van een splitringtang. Maak vervolgens de splitring vast aan het oog van de karabijnsluiting. Doe dit ook bij de andere kant van het satijn koord.

Stap 5 – De Swarovski steen inplakken
Plak tot slotte de Swarovski steen in het kastje. Doe dit met behulp van een tube Strass lijm.


2 januari 2016

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 + 1 =